Kruid dat op het veld vergaat in de compost verwerkt

with Geen reacties

Nu de winter voorbij is, kan het droge kruid van groenbemesters en andere (on)kruiden dat in de winter de grond bedekt hield, opgeruimd worden. Het komt heerlijk makkelijk uit en van de grond af, en de bodem is lekker zacht en rul eronder, en dit stuk zaai ik in met een bonte mengeling bloemen.

Het droge kruid verzamel ik en breng ik op een composthoop waar ik ondermeer dierlijke mest, groen blad en takken, en houterig snoeimateriaal in verwerkt heb. En ook een laagje lavagruis in gestrooid heb.┬áIn het najaar zal ik deze compost – op voorwaarde dat ze klaar is voor gebruik – op het jonge eetbos aanbrengen. Een rijp heeft geen bemesting of compostering nodig, maar een jong voedselbos kan zeker wat bijkomende voeding gebruiken, zeker op grond die jarenlang werd uitgeput.